Vanaf donderdag 6 april a.s verwelkomen we vijf nieuwe leden bij GBC Poona.

Normaal gesproken besteden we daar niet apart aandacht aan. In dit geval is het wel heel bijzonder. Alle vijf nieuwe leden badmintonnen namelijk met een beperking. De spelers zijn afkomstig van VAS, de Vereniging Aangepast Sporten. De badmintontak binnen deze vereniging hield op te bestaan. Omdat GBC Poona meerdere banden onderhield met VAS hebben we aangeboden om deze badmintonners te laten integreren in onze vereniging. GBC Poona speelt hiermee eveneens in op een trend door spelers met een beperking zoveel mogelijk te laten integreren binnen een reguliere vereniging.

Op woensdag 29 maart namen de spelers tijdens hun laatste speelavond afscheid van het VAS-bestuur. Otwin van Dijk, burgemeester van gemeente Oude IJsselstreek en fervent voorvechter van integratie van sporters met een beperking binnen een reguliere vereniging, was hierbij aanwezig. Het was best een emotioneel afscheid van een vereniging waarvan een enkeling al bijna 40 jaar lid was.

Op de donderdagen zal het net van het middenveld in sporthal De Bongerd vanaf nu lager worden gehangen voor de ‘zitbadmintonners’. We zullen binnen GBC Poona best even moeten wennen aan deze ‘andere’ manier van spelen.

Ik roep iedereen op om eens mee te spelen met de ‘zitters’. Het lijkt eenvoudig, maar is knettermoeilijk!

De nieuwe spelers zullen gelijktijdig training krijgen met de bestaande trainingsgroep op de donderdag. Reek den Heijer zal deze trainingen samen met Rogier verzorgen. Reek geeft al zo’n twintig jaar training aan de ‘VAS-sers’ en is zoals jullie weten ook jeugd- en selectietrainer bij Poona.

Didier van Det