Over GBC Poona

Badminton bestaat al heel lang. Aangenomen wordt dat het zo’n 2000 jaar geleden in India is ontstaan. In overgebleven geschriften staat een spel beschreven waarbij men een vliegend voorwerp, een gewicht of vrucht waaraan veren zijn bevestigd, naar elkaar slaat. De bedoeling was om het vliegende voorwerp zo lang mogelijk in de lucht te houden. Als slaginstrument gebruikten ze hun handen en voeten. Dit spel noemden ze Poona. Waarschijnlijk vernoemd naar de stad Poona in India en waar wij onze clubnaam aan hebben verbonden. Engelse officieren introduceerden de sport in Engeland Het landgoed waar het in 1873 voor het eerst door Britse officieren werd gespeeld heette Badminton. De naam waar de sport uiteindelijk naar is vernoemd. Hier werden ook de eerste spelregels voor het huidige badminton gemaakt.

Bij wie kun je terecht?

Vertrouwenspersoon

Speelt er binnen onze vereniging iets waarbij je je niet prettig voelt? Wij bezitten over een vertrouwenspersoon waarbij je terecht kunt. Neem daarvoor contact op met Petra Lammers via telefoonnummer 06 - 10 83 86 20.

Bestuur

Het bestuur van GBC Poona bestaat uit een dagelijks bestuur met een voorzitter, secretaris en penningmeester. Daarnaast zijn er vier leden die ieder verantwoordelijk zijn voor een commissie: technische zaken, jeugd, evenementen en pr en communicatie.

Locaties

Sporthal De Pol, Pelgrimstraat 61 in Gaanderen en sporthal De Bongerd, De Bongerd 81, in Doetinchem.

Trainers senioren

Reek den Heyer is C-trainer en geeft bij GBC Poona training sinds 2012.

Trainers jeugd

De jeugd ontvangt training van Reek den Heyer, André Bruijsten, Maria Dorrestijn of Rogier Ratering.

Jeugdcommissie

Maria Dorrestijn is voorzitter van de jeugdcommissie.

PR commissie

Susan Daams is voorzitter van de PR commissie.