OVER GBC POONA

Badmintonclub Poona is een badmintonclub die speelt in Gaanderen en Doetinchem. In de regio staan we bekend als een club met een goed spelniveau, maar ook om de gezelligheid. Onze club telt rond de 160 leden, variërend in leeftijd van 6 tot 82 jaar. Van bad-mini-tonner tot 50+ badmintonner.

Wij bieden onze leden de mogelijkheid tot het krijgen van een training van gediplomeerde trainers, maar ook om twee dagen in de week vrij te spelen. Vrij spelen kan op maandagavond in Sporthal De Pol in Gaanderen en op donderdagavond in Sporthal De Bongerd in Doetinchem. Onze competitie-thuiswedstrijden spelen wij op zaterdag tussen 10.00 en 18.30 uur in Gaanderen, waarbij wij zeven banen ter beschikking hebben.

Hoe komen wij aan de naam Poona?
Badminton bestaat al heel lang. Aangenomen wordt dat het in India is ontstaan. Daar werd een spel gespeeld dat op badminton leek en dit spel noemde men Poona, vernoemd naar de plaats Poona waar het spel werd gespeeld. Engelse officieren introduceerden de sport in Engeland. Rond 1873 speelde men het spel veel op een Engels landgoed dat Badminton heette. Men denkt dat de naam van het landgoed is overgegaan op het spel.

 

Vertrouwenspersoon

Speelt er binnen onze vereniging iets waarbij je je niet prettig voelt? Wij bezitten over een vertrouwenspersoon waarbij je terecht kunt. Neem daarvoor contact op met Petra Lammers via telefoonnummer 06 - 10 83 86 20.

Locaties

Sporthal De Pol, Pelgrimstraat 61 in Gaanderen en sporthal De Bongerd, De Bongerd 81, in Doetinchem.

Jeugd Trainers

De jeugd ontvangt training van Reek den Heyer, André Bruijsten, Maria Dorrestijn of Rogier Ratering.

PR commissie

Susan Daams is voorzitter van de PR commissie.

Contact

Aanmelden of meer informatie? Mail naar