Op zondag 24 juni aanstaande worden de Nederlandse Team Kampioenschappen (NTK) badminton gespeeld in Zutphen. Tijdens dit kampioenschap spelen alle winnaars van de Regio Team Kampioenschappen (RTK) tegen elkaar voor de titel ‘Nederlands team kampioen’. Team 1 van GBC Poona wist zich onverslaanbaar voor dit toernooi te plaatsen.

Badminton Nederland organiseert jaarlijks beide toernooien. Tijdens het RTK nemen de kampioenen van de diverse regio poules het tegen elkaar op. De winnaars daarvan spelen vervolgens tijdens het NTK tegen elkaar. Team 1 van GBC Poona speelde in april al het RTK, omdat ze dit seizoen 12 wedstrijden wisten te winnen en 2 wedstrijden gelijk speelden. Daarmee werden ze eerste in de Hoofdklasse. Thimo van Haeren is trots op zijn team: “Dat we geen enkele wedstrijd hebben verloren, komt omdat er een echt teamgevoel heerst. We staan klaar om elkaar te coachen en aan te moedigen. Maar bovenal brengen we elkaar naar een beter niveau.”

Mix partijen bepaalden winst
Het RTK vond plaats in Hengelo (O). Deze dag speelde GBC Poona tegen Elo United (Hengelo) en BC Didam. Voor beide wedstrijden gold dat de mix de beslissende partij was voor de winst. Thimo van Haeren en Lotte Huntink pakten na een spannende drie setter tegen Elo United het beslissende punt. Tegen BC Didam haalden Rik Rotink en Femke Huntink vervolgens overtuigend het kampioenspunt binnen. En zo plaatste het eerste team van GBC Poona zich voor de Nederlandse Team Kampioenschappen die op zondag 24 juni plaatsvindt in Zutphen.